#5000 liralık telefon

Avatar
efe
1 yıl önce
Temsili resim

5000 Liraya alınabilecek Cep telefonu önerileri - alırken dikkat edilecekler

Cep telefonu alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bir kaç ipucu vereceğim ve ardından önerilere geçeceğim.

Telefon kutusu, kutu içeriği ve fatura: Telefonu alırken telefon kutusunun, kutu içeriğinin ve telefon faturasının tam olması gerektiğine dikkat edin. Kutu içeriğinde şarj aleti, kulaklık, kablo gibi ekipmanların eksiksiz olmasına ve faturanın orijinal olmasına özen gösterin.

İşletim sistemi: Telefonun işletim sistemi de önemli bir kriterdir. Android veya iOS işletim sistemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Ancak işletim sisteminin güncel ve güvenli olmasına, cihazınızın desteklediği sürüme kadar güncellenebilmesine dikkat edin.

Depolama kapasitesi: Telefonun depolama kapasitesi de size kullanım rahatlığı sağlayacaktır. Eğer çok fazla uygulama, fotoğraf, video veya müzik indirmek istiyorsanız yüksek depolama kapasitesine sahip bir model tercih edebilirsiniz. Ayrıca hafıza kartı desteği olan modeller de size ekstra alan sağlayabilir.

Pil ömrü: Telefonun pil ömrü de size kullanım konforu sağlayacaktır. Eğer telefonunuzu sık sık şarj etmek istemiyorsanız yüksek pil kapasitesine sahip bir model tercih edebilirsiniz. Ayrıca hızlı şarj desteği olan modeller de size zaman kazandırabilir.

Ekran boyutu ve çözünürlüğü:Telefonun ekran boyutu ve çözünürlüğü de size kullanım konforu sağlayacaktır. Eğer büyük ve net bir ekran istiyorsanız AMOLED panelli, FHD+ çözünürlüğünde ve yüksek tazeleme hızına sahip bir model tercih edebilirsiniz.

Kamera: Telefonun kamera özellikleri de size fotoğraf ve video kalitesi sağlayacaktır. Eğer iyi fotoğraf ve video çekmek istiyorsanız yüksek megapiksel değerine, optik zooma, geniş açıya, portre moduna ve gece moduna sahip bir model tercih edebilirsiniz.

Güvenlik: Telefonun güvenlik özellikleri de size kişisel verilerinizi koruma sağlayacaktır. Eğer güvenli bir telefon istiyorsanız parmak izi okuyucu, yüz tanıma veya iris tarayıcı gibi biyometrik özelliklere sahip bir model tercih edebilirsiniz.

Bütçenizi belirleyin: Telefonunuzu alırken en önemli şeylerden birisi bütçenizi belirlemektir. Bu sayede hayalinizdeki telefonu bulmanız kolaylaşacaktır.

Kullanım amacını belirleyin: Kullanım amacı yine en önemli şeylerden birisidir. Mesela oyun oynayacaksanız oyun telefonu almalısınız.

Arkadaşlarınızdan veya sitelerden yardım alın: Telefonu alırken arkadaşlarınızdan veya sitelerden yardım almanız size daha iyi telefonu bulmak için yardımcı olacaktır. Konusunda uzman kişiler eminim ki yardımcı olacaklardır.

Telefonun yorumlarını inceleyin: Alacağınız telefonun güvenilir bir adresini bulup kullanıcı yorumlarını inceleyin. Size yardımcı olacaktır.

Markayı değil ürünü satın alın: Marka fanboyluğu yapmadan, telefonun özelliklerine ve performansına bakın. Arayüz, kamera, pil ömrü, ekran kalitesi gibi yukarıda belirttiğim kriterleri göz önünde bulundurun.

Bahsettiğim tüm bu kriterleri dikkate aldığımızda şartları sağlayan 5000 Tl ye alınabilecek telefon modellerini ekliyorum.
1
efe
·
1 yıl önce
Samsung Galaxy A33: 6.6 inçlik ekran, 64 GB dahili hafıza, 4 GB RAM, 5000 mAh pil kapasitesi ve 48 MP ana kamera ile uygun fiyatlı bir Galaxy modeli.
1
efe
·
1 yıl önce
Vivo Y22S: 6.55 inçlik ekran, 64 GB dahili hafıza, 4 GB RAM, 5000 mAh pil kapasitesi ve 50 MP ana kamera ile şık tasarımlı bir telefon.
1
efe
·
1 yıl önce
Samsung Galaxy S9 Plus: 6.2 inçlik QHD+ çözünürlüklü Super Amoled ekran, 64 GB dahili hafıza, 6 GB RAM, 3500 mAh pil kapasitesi ve 12 MP +12 MP çözünürlüğünde arka kamera ile eski ama güçlü bir model.
3 öneri daha var. Diğer öneriler
Neler olup bitiyor...
  • efe önerdi 2 gün önce

    Philips XC7043 ve Xc8043 modelleri güzel ama uzun borunun klipsi çok çabuk kırılıyor ve garantiye girmiyor. Genel şikayet bu yönde.

  • zeynepsay önerdi 3 gün önce

    Ariete 4163, çeşitli yüzeyleri kimyasal deterjan kullanmadan temizleyebilen bir buharlı paspastır. İşte bu modelin bazı özellikleri:

    1500W çalışma gücü: Güçlü bir motora sahip olmasıyla etkili temizlik sağlar ve kirleri kolayca çözer.

    6/7 dakikada ısınma: Hızlı ısınma süresi sayesinde kullanıma hızlıca hazır hale gelir, bu da temizlik işlemlerini hızlandırır.

    500ml hazne kapasitesi: Uzun süreli temizlik için yeterli su kapasitesine sahiptir, böylece sık sık su doldurma gereksinimini azaltır.

    Otomatik kablo sarma: 5 metre uzunluğundaki kabloyu kolayca toplamanızı sağlar, bu da depolama ve kullanım kolaylığı sağlar.

    180 derece dönebilir başlık: Zorlu köşelere ve dar alanlara erişim sağlar, bu da daha kapsamlı bir temizlik sağlar.

    Ariete 4163, karo, cam, parke, mermer ve halı gibi farklı zemin tiplerinde etkili temizlik yapabilme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, temizlenen yüzeylerin birkaç dakika içinde kurumasını sağlayarak temizlik sürecini daha verimli hale getirir. Bu özelliklerle Ariete 4163, ev temizliği için etkili bir çözüm sunar.

  • melih önerdi 5 gün önce

    Emekliye seyyanen de 5000 TL zam verilmesi gündemde. Seçimden önce verilir mi, Temmuz artışlarını mı bulur?

  • gameboy önerdi 6 gün önce

    En uygun fiyatlısı bu model. F/P ürünü

  • Melisa önerdi 1 hafta önce

    Araç içi oto süpürgeyi sadece aracınıza özel almak yerine bence evinize şarjlı el süpürgesi alın ve aracınızda da kullanın. Sonuçta bu ürünlerin performansına oranla daha iyi bir performans sunacağı kesin. Ayrıca hem evinizi hem arabanızı temizlemek için kullanırsınız.

    Önerim Şarjlı Süpürge

  • aziz önerdi 2 hafta önce

    Sadece #çanakkale ilinde geçerli imiş tatil. Diğer illerde okullar devam ediyor.

  • mesutserin önerdi 2 hafta önce

    bu yıl 18 lira çifte ekmek parası

  • mertaras önerdi 3 hafta önce

    Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı Cumalar...

  • mustafa önerdi 1 ay önce
  • muratoner önerdi 1 ay önce

    Niye elektrikliyi de bir tercih olarak görmüyorsunuz?